C'est Belle Blog

onderdeel van Artikelo.nl

  • Categorieën:
  • Ogen

Oogverzorging

Hoe kun je jouw ogen het beste verzorgen?
Oogverzorging is iets wat veel mensen vergeten in de uiterlijke verzorging. Het is geen dagelijkse routine zoals de handverzorging. Toch is het wel heel belangrijk om je ogen goed te verzorgen. Je ogen daar kijk je immers mee, bovendien is de huid langs je ogen het aller gevoeligst. Besteedt daarom zoveel mogelijk aandacht aan de juiste oogverzorging. Op deze manier voorkom je allerlei problemen.

Oogverzorging

Een bijkomend voordeel bij de juiste oogverzorging is dat rimpels en kraaienpootjes worden beperkt op uitgesteld. Maar hoe kun je jouw ogen het beste verzorgen. Een goede oogverzorging is niet van elke dag. Daarom vertellen wij je in dit artikel hoe je jouw ogen op je juiste manier verzorgt.

Hoe verzorg je jouw ogen op de juiste manier?

Het is allereerst altijd erg belangrijk dat je nooit met schmink op naar bed gaat. Indien je dit wel goed zullen je ogen last krijgen van irritatie en wordt je huid sneller ouder. Je kunt dit doen door met de juiste producten zoals crèmes en andere producten te gebruiken.
Je kunt je ogen van schmink ontdoen door met de juiste producten met een zacht watje of een tissue over je ogen te gaan. Niet Wrijven! Dat is een hele duidelijke boodschap die ik wil brengen. Zorg er vooral voor dat de huid rondom de ogen schoon is, dat het product niet in de ogen komt en dat je de ogen vooral echt heel goed schoonmaakt. Daarna kun je er ook nog altijd een verzorgend product op doen. Dit voorkomt dat je ogen geïrriteerd raken, dat de huid rondom je ogen kapot gaat en dat alles verouderd.

Gebruik ten allen tijden voor elk oog een schoon wattenschijfje of een schoon wattenstaafje. Op deze manier voorkom je dat je eventuele ontstekingen van het ene oog op het andere oog brengt. Daarnaast krijg je het zo op deze manier beter schoon omdat alles wat je gebruikt ook echt goed schoon is.

Verder is het erg belangrijk om nooit rare producten op je ogen te smeren. Je ogen zelf kunnen rood raken of zelfs ontstoken. Daarnaast zal de huid rondom je ogen echt snel verouderen. Ga naar een specialist als je niet weet wat je moet gebruiken. Zij adviseren je en zorgen ervoor dat je de juiste producten gebruikt.

Er zijn diverse producten die je kunt verkrijgen. Tevens zijn er diverse tips die je kunt volgen om je ogen op de juiste manier te verzorgen. Hieronder geven we een aantal tips waarmee je jouw ogen op de juiste manier kunt verzorgen.

Eye Care is belangrijk

Ogen zijn complex en een belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam. Juist om deze redenen is een goede oogverzorging heel belangrijk. Eyecare is iets wat mensen snel vergeten, niet voor niets dat je nu iets leest over Eyecare. Kennelijk heb je er iets over gelezen of gehoord en wil je graag zorgen voor de juiste oogverzorging. De juiste oogverzorging voorkomt problemen en veroudering aan je huid rondom je ogen. Dit is al een goede reden waarom Eyecare zo belangrijk is.

10 Tips voor een goede oogverzorging

Hieronder kun je een aantal tips lezen die ervoor zorgen dat je de juiste oogverzorging toepast.

Tip 1: Geef je ogen rust!

Voldoende slaap zorgt ervoor dat je ogen rust krijgen. Op deze manier voorkom je wallen onder je ogen.

Tip 2: Houdt je vochtbalans op peil!

Drink veel water op deze manier blijft de vochtbalans van je ogen intact.

Tip 3: Zorg voor een goede ooghygiëne bij het dragen van contactlenzen

Je ogen kunnen erg geïrriteerd raken als je jouw lenzen niet goed schoonmaakt en je ogen niet verzorgt.

Tip 4: UV straling is schadelijk draag daarom een zonnebril

UV straling droogt uit, draag daarom een zonnebril.

Tip 5: Draag een speciale bril met sporten!

Een bril kan breken en je ogen beschadigen. Het is daarom van belang om een veilige bril te dragen die geschikt is voor het sporten.

Tip 6: Gebruik een screenprotector met blauwfilter op je computer!

Je ogen kunnen snel vermoeid raken achter een computer. Daarom is het belangrijk om een speciale filter te gebruiken, je ogen rust te gunnen en met voldoende helderheid te werken.

Tip 7: Ga tijdig naar de huisarts!

Ga bij twijfel altijd naar de huisarts. zodat je tijdig deskundige hulp krijgt.

Tip 8: Draag altijd een veiligheidsbril bij zware klussen

Bij gevaarlijke klussen is het van belang om altijd een veiligheidsbril te dragen. Op deze manier voorkom je problemen.

Tip 9: Let goed op rode ogen!

Je hebt zoiets als het rode oogsyndroom. Je kunt er door hooikoorts of irritatie last van krijgen. Het is daarom aan te raden om je ogen goed in de gaten te houden.

Tip 10: Laat je ogen regelmatig nakijken.

Let altijd op je oogboldruk, de sterkte van je ogen en of je alles nog goed ziet. Laat je ogen oprijd checken en geniet zo om de drie a vijf jaar van een uitgebreid onderzoek. Op deze manier voorkom je grote problemen aan je ogen.

 

Oogverzorging

 

Lees ook deze berichten: