Week 17 – Wat vind je aantrekkelijk en wat juist niet?


WP_20160609_10_56_58_Pro (2)

Hm, een lastige vraag. Ik vind aantrekkelijk vinden een heel breed en subjectief begrip. Het verschilt ook per persoon voor mij. Wat ik aan één persoon heel aantrekkelijk vind, hoef ik bij de ander niet per se aantrekkelijk te vinden. Daarnaast is er ook nog een verschil tussen uiterlijk aantrekkelijk vinden en innerlijk/karakter aantrekkelijk vinden. Als ik er nu nog verder over nadenk, zijn het vooral dingen die ik onbewust vind. Ik realiseer mij dat niet iets niet zomaar onaantrekkelijk of aantrekkelijk vind, totdat ik er mee geconfronteerd word (klinkt heftig zo haha!). Je bent nou eenmaal niet de hele dag bezig met lijstjes maken hierover.

Maar goed, in het kader van de challenge maken we toch maar een overzicht van een aantal dingen die ik niet of wel aantrekkelijk vind. Ik vind het wel moeilijk om dit te publiceren, omdat een dergelijke lijst zeer subjectief is en ik niemand tegen het zere been wil schoppen.


Wel aantrekkelijk:

• Iemand die veel lacht. Sowieso vind ik een lach aantrekkelijk. Het is een van de eerste dingen waar ik naar kijk bij een persoon. De manier waarop ze lachen en waarom ze lachen zegt heel veel over iemand.
• Brede interesses en een open-mind. Ik vind het fijn als ik met een persoon uitgebreid kan praten over gevarieerde onderwerpen, die verder gaan dan bijvoorbeeld het weer. Ik vind het ook fijn als iemand open staat voor nieuwe ideeën of andere onderwerpen en ze niet gelijk afkeurt. Het is ook een goed teken als iemand accepteert dat jij een andere mening deelt en alsnog fijn met je praat.
• Goed verzorgd eruit zien. Iemand die de tijd neemt om voor zichzelf en zijn gezondheid te zorgen, is een stuk aantrekkelijker dan iemand die daar niet op let.
• Onafhankelijkheid. Oké niet het type ‘ik ga nu ineens weg en zie je over tien weken wel weer want ik ben zo onafhankelijk dat relaties of vriendschappen niet echt mogelijk zijn want ik ben vrij als de wind’ maar ik zoek ook geen type ‘ik pak je been vast want ik wil altijd bij je zijn anders ga ik huilen’. Snap je (‘Nee, Madelon, nee’)
• Spontaniteit. Het is leuk als iemand zelf aan belangrijke data denkt, vraagt naar je dag, af en toe ineens iets leuks voorstelt of spontaan langskomt.

Niet aantrekkelijk:

Tja, heel simpel gezegd: het tegenovergestelde van de bovenste lijst.

• Mensen die nauwelijks lachen. Kom op, wees af en toe wat losjes. Gooi die heupjes los. Zet die grijns op. Maakt niet uit wat de rest denkt.
• Desinteresse. Ik vind dat echt een afknapper. Het is heel waardevol om goed geïnformeerd te zijn en open te staan voor andere meningen en ideeën. De wereld brengt je dan veel meer.
• Onverzorgd uiterlijk. Gewoonweg bah.
• Narcisme
• Luiheid. Ik heb zelf nog al veel ambities en werk graag hard om die te bereiken. Ik zou gewoon enorm botsen met iemand die niet probeert eruit te halen wat er in zit en liever op de bank hangt, grofweg gezegd.
Als ik zo naar mijn lijst kijk, ontbreken uiterlijke voorkeuren. Hoe langer ik ook nadacht over wat ik aantrekkelijk vind, hoe meer ik concludeerde dat ik geen specifieke uiterlijke voorkeur heb. Het is niet dat ik ga roepen dat mensen met paars haar een no go zijn. Ik geloof dat je zoiets pas weet op het moment dat je iemand ontmoet. Karakters zijn gewoon moeilijker te doorgronden. Hoewel je eerste gevoel, bij vrienden en relaties, nog altijd het belangrijkst is.

Wat vind jij aantrekkelijk? Of wat juist absoluut niet?


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

7 gedachten over “Week 17 – Wat vind je aantrekkelijk en wat juist niet?