Tag: Kinderboekenweek


Zoals ik al eerder aangaf op mijn blog, is het 4 tot en met 15 oktober Kinderboekenweek! Met mijn blog doe ik graag mee op mijn eigen manier. Onder andere door het invullen van deze tag over mijn favoriete kinderboeken en schrijvers. Benieuwd naar mijn antwoorden? Lees snel verder!

Dit zijn Leeslijster, waarvan we er bij mij thuis heel veel hebben. Las jij ze ook?

1. Las je als kind graag boeken ?

Jazeker! Ik was een beste boekenwurm geloof ik.

2. Werd je als kind veel voorgelezen en zo ja, uit welk boek dan ?

Mijn ouders lazen heel veel voor. Welke boeken weet ik niet precies meer. We hadden wel veel van die verzamelboeken zoals 365 verhaaltjes voor het slapen gaan.

3. Wat is je favoriete kinderboek?

Oei, dat is een hele moeilijke. Ik ben heel slecht in favorieten kiezen en ik doe het liever ook niet. Maar als het toch moet, dan denk ik toch Matilda van Roald Dahl. Dat boek maakte een behoorlijke indruk op me toen ik het voor het eerst las. En ik vind de film ook fantastisch!

4. Welke kinderboekenserie las je vroeger graag?

Ik weet zo niet meer hoe hij heet, maar er is een kinderboekenserie die over een groep vrienden gaat. Ieder boek beslaat één schooljaar. Zo beginnen ze in groep drie en dan is het volgende boek groep vier en ga zo maar door. Die boeken kocht mijn moeder altijd voor mij tijdens het nieuwe schooljaar. Als lezer groei je dan mee met de personages en het nieuwe schooljaar wordt zo iets minder eng. Dat vond ik heel leuk.

5. Welk kinderboek of serie vind je absoluut niets?

Ik heb een aantal keer geprobeerd om Oorlogswinter te lezen, maar ik kwam er echt niet door heen.

6. Is er een kinderboek of serie die je pas als volwassene bent gaan lezen?

Ik ben heel veel kinderboeken nog meer gaan waarderen met name dat ik ouder werd. Harry Potter is daar een voorbeeld van. Die boeken vind ik nog mooier nu ik ouder ben. De Chronicles of Narnia is een serie die ik pas dit jaar echt ben gaan lezen. Ik had wel een aantal boeken daarvan los als kind gelezen, maar nu ik ze later lees snap ik ze veel beter en waardeer ik ze nog meer. Het zijn echt prachtige boeken!

7. Is er een kinderboek waarin de hoofdpersoon dezelfde naam heeft als jij?

Niet dat ik mij zo kan herinneren. Iemand ooit een kinderboek gelezen waarin het hoofdpersonage Madelon heet?

8. Wie is je favoriete kinderboekenschrijver?

Ik vind Carry Slee, Jacques Vriens en Annie M.G. Schmidt alle drie op hun eigen manier geweldige schrijvers. Maar mijn voorkeur gaat denk ik toch wel uit naar Roald Dahl. Zijn boeken zijn gewoon zo origineel en fantasierijk, heerlijk!

9. Welk kinderboek las jij vroeger in het thema ‘gruwelijk eng!’

De boeken van Paul van Loon natuurlijk! En de kippenvel-serie, volgens mij is die oorspronkelijk Amerikaans. De boeken van Roald Dahl hebben meestal ook wel iets griezeligs over zich, maar niet ‘gruwelijk eng’.

10. Welk kinderboek raad jij echt aan?

Zoveel! De boeken van Roald Dahl zijn echte aanraders, voor zowel kinderen als volwassenen. En De koning van Kantoren van Jan Terlouw is ook een boek dat ik echt iedereen aan kan raden.

 

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie antwoorden! Neem de tag gerust over of laat het me weten in een reactie! 

 

In het kader van de Kinderboekenweek zal ik nog het kinderboekenweek-geschenk lezen en een lijst publiceren met leestips (lees hier meer). Heb je nog een idee voor mijn blog met deze Kinderboekenweek? Laat het me weten!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

9 gedachten over “Tag: Kinderboekenweek