Lente-kriebels en een playlist.


College Spring 2015

 

Herkennen jullie je hierin? 

  • Je rent naar buiten omdat de zon schijnt en realiseert je vervolgens dat het veeuuulste koud is? Maar je wilt de zon zó graag verwelkomen!
  • Elke dag hoop je dat de temperatuur ein-de-lijk een keer boven de tien graden komt. Maar het is nog steeds skipak-aan-en-blijf-binnen-zitten-weer.
  • Je wordt zó vrolijk van al die sneeuwklokjes en andere bloemen die stiekem hier en daar hun kopje boven de grond uitsteken? Of al die knopjes die verschijnen aan de bomen?
  • Je hebt de ontzettende neiging om vrolijk te gaan huppelen en door het gras heen te rollen.
  • Alle kerstmisliedjes en andere winter blues nummers verdwijnen van je playlist en je vervangt ze door blije, meezing liedjes ? ♬ Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk was ik nooit! ♬
  • Je loopt met een verrekijker rond, obessief op zoek naar babydiertjes zoals lammetjes en kalfjes (oké, dit klinkt wel heel stalkerig)
  • Je zoekt je zomerse kleren alvast uit en soms loop je per ongeluk in veel te dunne, kleurrijke kleren rond. (“Hoezo het is geen korte broeken weer? En wat is er mis met mijn bikini?”. Euhh nou…)
  • En eigenlijk is het volgens jou ook niet zo erg dat ze nu al paaseitjes verkopen. Want paaseitjes worden verkocht in die vrolijke verpakkingen. Bovendien betekent paaseieren Pasen en Pasen betekent voorjaar.
  • Steeds vaker gebruik je zoektermen zoals Lente, Spring, Springtime en Voorjaar
  • En je streept de dagen af op je kalender tot die ene dag: 21 maart.

Kortom, hebben jullie ook last van lentekriebels? Want ik heb er wel last van. Ik kan niet wachten totdat het voorjaar is en ik af ben van die dikke skipakken als kleren en het gebibber terwijl je wacht op de trein. Ik heb zin in groen, in buiten zitten en liggen, in babydiertjes, in vrolijkheid en ja, eigenlijk alles.

Om de lente stemming er éxtra in te brengen (of juist als motivatie voor de mensen zonder lentekriebels onder ons) heb ik me uitgeleefd op de website 8tracks en een playlist in elkaar geflanst. Er staan allerlei vrolijke en soms instrumentale muziekjes tussen van verschillende artiesten (een aantal voorbeelden zijn op de afbeelding te zien). Je kunt hem hier (of als je op de afbeelding klikt) beluisteren, mét of zonder account. Veel luister plezier (:

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

8 gedachten over “Lente-kriebels en een playlist.