5 keer | Fijne dingen aan de herfst


Vandaag begint de herfst officieel. De afgelopen dagen hadden we met alle regen alvast een voorproefje van de herfst. Maar nu het seizoen officieel begint, schijnt de zon volop. Om eerlijk te zijn heb ik geen favoriet seizoen, omdat ieder seizoen wel iets fijns heeft. Zo houd ik van warme, zwoele zomerdagen. En ik ben verliefd op koude, sfeervolle winteravonden. Maar ik ben ook gek op zonnige lentedagen. En tot slot ik houd van herfstige herfstdagen.

Er zijn ook een hoop dingen waar ik niet zo gek op ben. Teveel kou vind ik namelijk ook niet leuk. En dat het in de herfst altijd nét moet regenen als ik buiten loop vind ik ook minder. Om nog maar niet te beginnen over storm als je aan het fietsen bent, het raam dat niet meer open kan zonder dat het binnen begint te vriezen en de avonden die steeds eerder beginnen. Maar goed, er zijn ook een hoop dingen fijn aan herfst (zoals het weer van vandaag!). Hier een lijstje met een aantal van mijn favorieten.

 

 

De kleuren. 

Oh, wat is de natuur prachtig in de herfst! Ik vind alle kleuren die de bomen krijgen echt prachtig. Laatst reden Vriendknul en ik naar onze ouders in de Achterhoek. En nu is de Achterhoek sowieso de mooiste streek die ik ken (sorry andere streken!) maar in de herfst is de natuur helemaal prachtig.

Warme truien mogen weer! 

Oké, ik ben gek op zomerjurkjes en blote voeten. Maar ik vind het ook heerlijk om te verzuipen in een grote, warme trui. En in de zomer kijken mensen je toch wel raar aan als je dat doet. Daarom geniet ik er stiekem toch wel van als het in de herfst weer toegestaan is. Sterker nog, ik heb al een aantal truien gekocht.

Binnenblijven is oké. 

Terwijl ik in de zomer graag iedere minuut buiten spendeer, vind ik het in de herfst en winter heerlijk om binnen te blijven is. En dat mag ook nog eens! Het is toch heerlijk als het buiten regent en waait, maar jij binnen jezelf op de bank nestelt en de verwarming nog ietsjes hoger aan zet?

Lekker eten

Zomer is het seizoen van BBQ’en en pastasalades. Maar de herfst is het seizoen van lekkere stoofpotjes, appeltaarten en warme drankjes (dat telt ook gewoon als eten, haha). Ik krijg, nu ik dit schrijf, spontaan zin om weer appel-kaneel-muffins te maken!

Het normale leven. 

Misschien ben ik hier de enige in, maar ik vind de herfst en lente zo lekker normaal. De winter zit vol met feestdagen en, gek genoeg, een hoop verjaardagen. En in de zomer zijn er zoveel dingen te doen, zoals festivals, dagjes naar het strand en vakanties, dat je geen tijd meer overhoudt. De herfst heeft dat nauwelijks. Iedereen is in de herfst bezig met het normale leven: werken, studeren en wat nog meer. En dat is ook wel eens heerlijk.

 

En natuurlijk, in de herfst kun je weer verlangen naar zowel de winterse feestdagen als de warme zomerdagen. Terwijl het stormt kun je alvast nadenken over de gezellige kerstdagen en dromen over je plannen voor de zomer.

 

Wat vind jij zo fijn aan de herfst? 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

6 gedachten over “5 keer | Fijne dingen aan de herfst